5 BŐRÁPOLÁSI HIBA, AMIT ELKÖVETSZ

5 BŐRÁPOLÁSI HIBA, AMIT ELKÖVETSZ

Napjaink bőrápolási piaca gyorsabban változik, mint valaha, így a majdnem naponta megjelenő új, forradalmi innovációk közepette nehéz eldönteni, mire van a bőrödnek valójában szüksége. Összegyűjtöttük itt most neked az öt legelterjedtebb bőrápolási hibát, melyeket könnyedén orvosolhatsz a ragyogó, egészséges bőr érdekében.

 

1. Sminktörlő kendők használata

Használatuk gyors, egyszerű és kézenfekvő, ami azt eredményezi, hogy a sminktörlő kendő gyakran az első dolog ami után nyúlunk egy hosszú nap vagy éjszaka után – különösképp az ünnepi időszakok alatt. Azonban az általuk nyert időspórolásnak komoly ára van, mely jóval túlmutat a hasznukon.

Ezek a smink lebontó törlőkendők gyakran magas koncentrációjú alkohollal és tartósítószerekkel vannak átitatva, hogy ne száradjanak ki. Az ilyen összetevők nem éppen bőrbarátok, és könnyedén felboríthatják a bőrünket borító savréteg pH értékét, mely túlzott érzékenységhez és száraz foltokhoz vezethet.

Helyettük használj micellás vizet a bőrfertőtlenítési rutinod elején. Az ELEMIS Smart Cleanse Micellás Víz hatékonyan távolítja el sminked – még az igazán makacs festékeket is – bőrödet tisztára mosva és előkészítve az alapos bőrtisztításra.

 

2. Nem megfelelő tisztítás

A bőrtisztítási technikák elképesztő mértékű fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, így mára már különböző formulák kaphatók minden típusú bőrre és panaszra – ezért különösen fontos a megfelelőt kiválasztani bőröd számára.

Bőrápolási rutinod első lépéseként a bőrtisztítódnak nem elég eltávolítania a sminket, piszkot és mindennapi szennyeződéseket, hanem egyensúlyban kell tartania és elő kell készítenie bőröd az utána alkalmazandó termékekre. Itt a megfelelő technika éppoly fontos, mint a textúra – mindig határozott söprő mozdulattal vidd fel bőrödre a kiválasztott terméket, felfelé, nem lefelé irányuló mozdulatokkal (hiszen nem akarjuk, hogy a gravitáció határozza meg a felvitt textúra jellegét).

Nehezen feldolgozható a sok információ a bőrtisztításról? Olvasd el egyszerű bőr- és termékútmutatónkat itt.

 

3. Szemkörnyék-ápoló krém felvitele

Az érzékeny, szemkörnyéki bőrterületek saját, egyedi kihívásokkal rendelkeznek, így amikor a fekete karikák, finom vonalak és a puffadtság kezelése a kérdés, a kulcs a krémek felvitelében rejlik.

A szemet körülvevő bőr tízszer vékonyabb, mint az arc többi részén található bőr, tehát különösen finoman szükséges kezelni. A szem környékére való krém vagy kenőcs felvitele során ügyelni kell arra, hogy óvatosan tegyük azt, durván felvíve előfordulhat, hogy lebontjuk a kollagént, így ajánlatos finom, könnyed tapogató mozdulatokkal felvinni azt. Ügyelj arra, hogy a kiválasztott terméket ne használd már a szemhéjra és szempillára – elegendő csupán a szemüreg területére.

4. Túlzott hámlasztás

Számos erős és hatékony hámlasztó található ma a piacon, azonban a bőrregenerálódás esetén nem mindig igaz, hogy minél erősebb, annál jobb. Bár a hámlasztás kétségkívül fontos a bőrregenerálódás serkentése és a bőr megújulása szempontjából, vigyázni kell, nehogy túlzott mértékben alkalmazzuk.

A különböző szerek és formulák mind változó erősségű kiszerelésekben kaphatók, így fontos, hogy ne terheljük bőrünket jobban annál, mint amit bír, mert a túlzott mértékű hámlasztás bőrpírhez és irritációhoz vezethet.

Az ELEMIS Skin Buff Mélytisztító Hámlasztó tökéletesen gömbölyű Jojóba szemeket tartalmaz, melyek nem okoznak mikrosérüléseket a bőrfelszínen, míg a Papaya Enzyme Peel Hámlasztó természetes eredetű gyümölcs enzimeket használ, melyek gyengéden oldják fel az elhalt hámsejteket.

5. Következetesség hiánya

Rengeteg termék található manapság kínálaton, mind kiemelkedő eredményeket ígérve, így csábító lehet mindegyiket kipróbálni. Azonban a bőrápolási termékek gyakori variálása és változtatása, mintha a ruháink lennének, nem a leghatékonyabb módszer az egészséges, ápolt arcbőr eléréséhez.

Egyszerű egy bőrtisztítóról vagy hámlasztóról eldönteni, hogy passzol-e bőrünkhöz, más termékek esetén azonban kicsit több idő szükséges a kívánt hatás eléréséhez. Általánosságban, akár nyolc hét is lehet, míg egy szérum, olaj vagy hidratáló kifejti teljes hatását a bőrödön, így megéri konzisztensnek lenni. Az öregedésgátló összetevőknek, mint a Padina Pavonica-nak az ELEMIS Pro-Collagen termékvariációkban, és a peptideknek a Peptide4 Night Recovery Éjszakai Krémolajban idő kell a kívánt hatás eléréséhez. Összességében, a látható hatás elérése érdekében tartsd magad a gondosan kiválasztott termékeidhez és használd őket rendszeresen és következetesen.

Szólj hozzá!

Email címed nem fog nyilvánosságra kerülni.*