6 ARCTISZTÍTÁSI HIBA, AMIT ELKÖVETSZ

6 ARCTISZTÍTÁSI HIBA, AMIT ELKÖVETSZ

A mindennapi arctisztítás az egészséges arcbőr alapja. A természetes, smink nélküli trendek térnyerésével éppen aktuális is ez, így íme néhány arctisztítási hiba, melyet nem szeretnél elkövetni…

 

1. Nem mosol kezet

Annak érdekében, hogy a baktériumok ne terjedjenek át ujjaidról (beleértve a körmök alatti részt is), győződj meg róla, hogy kezeid alaposan meg vannak tisztítva. Akár az arctisztítódat is használhatod kézmosáshoz, így elkerülheted azt, hogy a szappan maradványai esetlegesen az arcodra kerüljenek.

 

2. Nem mosod le megfelelően a sminked

A tökéletes arctisztítás aranyszabálya, hogy alaposan mosd le a sminkedet. Használhatsz micellás vizet, ami remekül eltávolítja a szennyeződéseket, vagy arctisztító krémet, amit alaposan bemasszírozhatsz a bőrödbe, így pedig könnyen fel tudod lazítani a sminkedet, mielőtt vattával letörölnéd. Hogy teljesen biztos lehess abban, minden sminkterméket eltávolítottál (különösen a vízálló sminktermékek esetében), használj egy felhabzó arctisztítót, vagy mélytisztító balzsamot.

3. Túl meleg vizet használsz

Hideg téli reggeleken csodálatos érzés meleg vízzel megmosni az arcot. Az arcbőröd azonban érzékeny, és a magas hőmérséklet káros hatással lehet a bőr barrierre, illetve rongálhatja a hajszálereket, melyek maradandó piros foltokat eredményeznek. Használj inkább langyos vizet, így pedig a túlzott faggyúkiválasztást is elkerülheted, amely szintén káros hatással van a bőrre. Ez a leggyakoribb arctisztítási hiba, szinte mindenki elköveti. Kevesen tudják, hogy a meleg víz ennyi káros hatást okozhat a bőrnek. Segíts ismerőseidnek, és hirdesd te is az igét!

 

4. Túl gyakran használsz bőrradírt

Ha bőröd hajlamos a kipattogzásra és szeretnéd tisztává varázsolni a bőrfelületet, könnyedén  gondolhatod, hogy a bőrradírozás a megoldás lehet a problémára. Azonban a bőr túlzott radírozása, súrolása kitágíthatja a pórusokat és súlyosbíthatja a problémát. Alkalmazz inkább enzim tartalmú arclemosót – ezek súrolás nélkül távolítják el az elhalt hámsejteket, így gyönyörűen ragyogó bőrt eredményeznek.

 

5. Nem elég tiszta a törölköződ

Miután végeztél a teljes arctisztítás alapos munkájával, ügyelj arra, hogy ne tedd tönkre munkádat azzal, hogy koszos törölközővel szárítod meg az arcod. Még rosszabb, ha törlő, húzó mozdulatokat használsz! Ehelyett inkább óvatosan, tapogató mozdulatokkal itasd fel a többletvizet egy arctisztító szövettel. Bár túlzásnak hathat, a tiszta törlőkendő használata a hét minden napján biztosítja, hogy arcbőröd tökéletes állapotban legyen. Csak ne felejtsd kimosni őket a hét végén.

6. Hagyod bőrödet levegőn megszáradni

A koszos törölközővel való szárítással ellenkező, de hasonlóan káros és súlyos arctisztítási hiba, ha nedvesen hagyod és a levegőre bízod arcod megszárítását. Ezzel gyakorlatilag egyből megengeded a bőrödnek, hogy dehidratálttá váljon, mivel a víz elpárolog a bőrfelszínről. Tartsd bőrödet hidratáltan arcolajjal vagy hidratáló krémmel. Még hatásosabb, ha még nedves bőrre viszed fel őket, így bőröd rögtön magába szívja az összes vizet, amelyre szüksége van.

Szólj hozzá!

Email címed nem fog nyilvánosságra kerülni.*