ÉS A TE BŐRÖD SZÁRAZ, VAGY DEHIDRATÁLT?

ÉS A TE BŐRÖD SZÁRAZ, VAGY DEHIDRATÁLT?

Segítünk megérteni a két kifejezés közötti különbséget: A bőrápolási szaknyelvben a „száraz” és „dehidratált” szavak sokszor azonos jelentésűnek, felcserélhetőnek tűnnek. Sőt, a „száraz” bőr az egyik leggyakoribb panasz, mellyel vendégeink felkeresik ELEMIS bőrápolási szakembereinket arcápolás ügyében – főként a hideg téli hónapok során.

Valójában azonban a szárazság és a dehidratáltság nem egy és ugyanaz; Mindkettőnek megvannak a saját okai, hatásai és megoldásai. Így itt van 10 tény, mely segít abban, hogy meg tudd különböztetni a kettőt és hatékony megoldást találj bőrproblémádira a mai naptól kezdve…

 

  1. Míg a száraz bőr egy bőrtípust jelent, a „dehidratált” szó egy konkrét bőrállapotra vonatkozik – mely bárkinél megjelenhet bármikor, bőrtípustól függetlenül.

 

  1. A száraz bőr olajhiányban szenved, ezzel szemben a dehidratált bőr vízben szenved hiányt – különösképp a bőr legfelső rétege. Ez azt jelenti, hogy a zsíros vagy kombinált bőr is lehet dehidratált.

 

  1. Száraz bőrtípusod van, ha keménynek és érdesnek hat a tapintása.

 

  1. Ezzel szemben a vízhiányos bőr fakó, feszül és általában jobban látszanak a ráncok, finom vonalak.

 

  1. A dehidratált bőr kialakulásának egyik fő oka, hogy meleg és kemény víznek van kitéve (mely gyakori a városi környezetben) mikor fürdesz vagy zuhanyzol. Okozói továbbá a természetes öregedési folyamatok, illetve olyan dolgok, mint a fűtött szobák és belső terek.

  1. Mivel a száraz és dehidratált bőr kialakulásának különböző okai vannak, logikus, hogy a megoldás is különböző lesz. A dehidratált bőrrel rendelkezőknek tanácsos kerülni a túlzottan durva, érdes szemcséket tartalmazó arcradírokat, melyek csak súlyosbítanának a problémán – használj helyette hialuronsavat tartalmazó szérumot és olyan nappali, vagy éjszakai krémeket, melyek elősegítik a hidratációt.

 

  1. Ezzel szemben a száraz hámló arcbőrre jótékony hatással a tápláló arcolajok lesznek, melyek maximalizálják a bőr lipid tartalmát és enyhítik a bőr durva, érdes érzetén, megszüntetik a lepergő bőrpelyheket.

  1. Vajon ha sok vizet iszol, azzal megelőzhető a bőr dehidratáltsága? Dacára annak az elmúlt években elterjedt tévhitnek, hogy ha minden nap literszámra isszuk a vizet, attól fényesen csillogó és üde bőrünk lesz, ez sajnos nincs így. Viszont ha keveset iszunk, annak kétséget kizáróan negatív hatása lesz testünk sejtképződésére – beleértve az arcbőrt is. Ennek ellenére, szakértők szerint kérdéses, hogy amennyiben sok vizet iszunk, annak közvetlen hatásai lennének a bőrre. Tanácsunk az, hogy igyál elegendő vizet, de ne túl sokat!

  1. Természetesen van arra mód, hogy belülről is tápláld bőrödet. Próbálj ki olyan táplálékkiegészítőt, mely Omega-3 zsírsavakban gazdag (a mi kedvencünk a krill olaj), ez segíthet a bőr táplálásában. Ha biztosra szeretnél menni abban, hogy elegendő vizet fogyasztasz dehidratált bőröd számára, fogyassz sok vízben gazdag táplálékot, mint az uborka, saláta, avokádó, brokkoli vagy dinnye.

  1. Úgy tűnik ez pedig a tökéletes pillanat arra, hogy felhívjuk figyelmed a Hydra-Boost Szérumra, melyet előszeretettel hívunk a mi „bőr italunknak”. Folyamatosan hidratáltan tartja a bőrt és megelőzi a kiszáradását. Magas hialuronsav és omega zsírsav tartalmával gyengéd fátyolszerű réteget biztosít bőrön egy csipetnyi narancs, citrus és mandarin aromával. Ez azt jelenti, hogy gyengéden és hatékonyan fejti ki hatását a száraz és dehidratált bőrön is.

Száraznak, dehidratáltnak, vagy akár mindkettőnek érzed bőrödet? Válogass bőrápoló megoldásaink közül…

Szólj hozzá!

Email címed nem fog nyilvánosságra kerülni.*