ITT AZ IDEJE, HOGY VÁLTOZTASS BŐRÁPOLÁSI SZOKÁSAIDON

ITT AZ IDEJE, HOGY VÁLTOZTASS BŐRÁPOLÁSI SZOKÁSAIDON

Az arcápolás lépései sokszor bonyolultnak, vagy feleslegesen túlcizelláltnak tűnhetnek, azonban bőrünk igényei nem csak korunkkal változhatnak. Számtalan olyan külső környezeti tényező érhet minket, amelyek arcbőr funkcióinak alacsonyabb hatásfokú működéséhez, esetleg azok teljes leállásához vezethetnek. A havi rendszerességű konzultációnkban Hannah Barnessal, a The House of ELEMIS gyógyászati vezetőjével megvitatjuk a bőrápolásban történt változásokat, hogyan kezeljük őket, és válaszol nekünk arra, mikor érdemes változtatni bőrápolási szokásainkon.

 

Milyen gyakran cseréljem az általam használt termékeket?

Bőrünk folyamatosan változik és alkalmazkodik az életmódunk és környezetünk okozta nyomásra. Talán feltűnt már, hogy bizonyos időszakokban a bőröd enyhe változást produkál (általában rossz értelemben). Ez teljesen természetes és azt jelzi, hogy a bőröd alkalmazkodik ahhoz, hogy mit teszünk rá, illetve mit viszünk be szervezetünkbe. Ez remek hír, hiszen azt jelenti, hogy villámgyorsan visszaállíthatod bőröd tökéletes állapotát. Javasolt legalább 3 havonta cserélni a használt termékeket az aktuális szezonhoz igazítva, vagy cserélheted akár 3-4 hetes arckezelésre, kúrára is. Ilyen lehet például a Dynamic Resurfacing termékcsalád. A kúra elteltével pedig nyugodtan térj vissza eredeti arcápoló rutinhoz.

 

Honnan tudom mire van a bőrömnek szüksége?

Számtalan különböző jellemzője van a változó bőrnek. Például a száraz bőr hámlása azt jelezheti, hogy bőrödnek hidratációra van szüksége, a vértolulás az áll környékén pedig a túlzott olaj képződést jelzi. Ezek gyakori bőrpanaszok, és számtalanszor ugyanabból a problémából erednek – a bőrbarrierben található nedvesség egyensúlyának felborulásából. Ha olyan termékeket használsz, melyeket már próbáltál és nem működnek olyan hatásfokon, mint régen, akkor előfordulhat, hogy B tervre van szükséged. Ha rendszeres jársz szépségszalonba arckezelésre, az remek alkalom a szakembernek felmérni bőröd állapotát, és lehetőséget nyújt arra, hogy naprakész információkhoz juss bőröd viselkedését illetően, amely segít eldönteni, hogy mire van szüksége bőrének, így pedig személyre szabottan lehet terméket választanod.

Az általam használt termékek már nem érik el a kívánt hatást, ennek mi lehet az oka?

A bőr testünk legnagyobb szerve, ugyanakkor a leglustább is. Folyamatos terhelésnek kell alávetni, hogy a sejtjei felfrissüljenek és újjáéledjenek. A sejtek mitokondrium “akkumulátorai” folyamatos feszültség és újratöltöttség alatt kell legyenek, hogy bőröd a lehető leghatékonyabban tudjon funkcionálni. Próbáld ki az úttörőnek számító BIOTEC termékcsaládot, hogy a lehető legjobb eredményt érd el. Elektrolitokban, antioxidánsokban és peptidekben gazdag a hidratált és táplált bőr érdekében, láthatóan javítva a bőr árnyalatát, sima, fiatalos, gyönyörűen sugárzó külsőt eredményezve.

Hogyan és mennyi ideig használjam a BIOTEC-et a legjobb eredmény érdekében?

Ez egy arcápolási kezelés, tehát a termékcsalád termékeit együtt kell használni, figyelmesen kövesd az arcápolás lépéseit. A bőrtisztító megalapozza a bőrt a dinamikus nappali krémnek, tehát ne használj alapozót a tisztítás és a krém használata között. A nappali krém egy dupla-kamrás üvegben található – a Phase 1 a savak, elektrolitok, és borostyán trióját tartalmazza, a Phase 2 pedig a BIO-ENERGY™ Complex-et, a benne található cinkkel és rézzel. Ez tudományosan bizonyítva serkenti a sejtműködést*, melyet bőröd megújult erejében fogsz észrevenni. Az éjszakai krém tartalmaz Calcium PCA-t is, hogy fokozza az éjszakai táplálását a bőrnek. Azt javasoljuk a kollekciót havi vagy három havi időszakokban alkalmazd, végig követve a bőrápolás lépéseit.

 

Használhatom a BIOTEC-et folyamatosan?

A BIOTEC jellegéből adódóan nem fogja a kívánt hatást elérni, ha folyamatosan használod. Mikor már régóta használod a mindennapi termékeidet, de a hatásfokuk csökken, esetleg a bőröd egyáltalán nem reagál rájuk, akkor érdemes a BIOTEC használatát elkezdeni.

Ne feledd, hogy a BIOTEC Energising Nappali Krém most már kapható kombinált és érzékeny bőrre is.

 

*Független Teszt a BIOTEC Skin Energising Nappali Krémre. Glükóz felvételre alapozva.

Szólj hozzá!

Email címed nem fog nyilvánosságra kerülni.*