KÖRNYEZETSZENNYEZÉS: AZ IGAZSÁG A BŐRÖREGEDÉSSEL KAPCSOLATBAN

KÖRNYEZETSZENNYEZÉS: AZ IGAZSÁG A BŐRÖREGEDÉSSEL KAPCSOLATBAN

Mit érdemes tudnod bőröd védelmével kapcsolatban – felfedünk néhány dolgot…

Évek óta a figyelem középpontjában van a túlzott napsugárzás, dohányzás, cukorban gazdag étrend és a stressz káros hatása bőrünk öregedésére való tekintettel. 2016 legvitatottabb témája azonban a környezetszennyezés hatása.

Többségünk városi környezetben éli mindennapjait, ahol a környezetszennyezés mértéke egyre csak növekszik. Bár sokan tisztában vannak a túlzott napfény káros hatásaival és meg is teszik a kellő óvintézkedéseket, kevesen voltak idáig akik megfelelően tudták óvni bőrüket a környezetszennyezés káros hatásaitól. A kérdés tehát adott – mit is csinál pontosan a városi lét bőrünk szerkezetével és hogyan előzhetjük meg ezt a látszólag megelőzhetetlen károsodást?

Az igazság az, hogy bárki aki városi környezetben él, vagy akár csak átutazik, ki lesz téve a szennyező anyagok különböző fajtáinak – az ipari szennyezéstől és dohányfüsttől a koromig és nanorészecskékig, melyek olyan aprók, hogy képesek mélyen a bőrbe ásni magukat. Szakértők szerint az úgynevezett policiklusos aromás szénhidrogének (PAH-k) ezeknek a nanorészecskéknek a segítségével kerülnek a bőrbe. Ezek okozzák a felgyorsult bőröregedést.

Ez sérült bőr barrier működést, dehidratáltságot, gyulladást és a kollagén lebomlását eredményezi, valamint öregségi foltokhoz, szárazsághoz, durva felülethez és a rugalmasság elvesztéséhez vezet.

Tudunk azonban ez ellen tenni. Vannak olyan egyszerű lépések, melyek segítségével felkészítheted bőröd a károsító hatások ellen. Íme néhány…

  1. Tisztíts: Az egyik leghatékonyabb módja a bőrödön található szennyeződések eltávolításának, ha egyszerűen lemosod a káros anyagokat róla. Próbáld ki a Smart Cleanse Micellás Vizet – mely egy intelligens tisztító, ami eltávolítja a bőrről mind a víz-, mind az olajalapú károsító anyagokat, tökéletesen tisztává és felfrissültté varázsolva azt. Javasoljuk a dupla tisztítást, amennyiben egy különösen levegőszennyezett térségben élsz.
  2. Hámlassz: Az elhalt felületi bőrsejtek eltávolításán felül a heti kétszeri hámlasztás segít a károsító hatású szennyeződések eltüntetésében is. Próbáld ki a Skin Buff Mélytisztító Hámlasztót, mely fekete áfonyát és kamillát tartalmaz az egyidejű nyugtató és tápláló hatásért.
  3. Alkalmazz antioxidánsokat: A szennyeződések szabad gyököket tartalmaznak – vagy instabil molekulákat, melyek gyorsítják a bőröregedést. A szabad gyökök hatásainak visszafordítása érdekében antioxidánsokra lesz szükséged – melyeket megtalálsz a Cellular Recovery Skin Bliss Capsules Arcolajokban nappalra és éjszakára.
  4. Erősíts: Add meg bőröd számára a löketet egy intenzívebb kezeléssel, mely heti kétszeri maszkírozást foglal magában. A Pro-Collagen Marine Maszk segít bőrödnek erőssé és rugalmassá válnia, miközben enyhíti a bőrben található feszültséget.
  5. Védekezz: Amellett, hogy létfontosságú tisztában lenni a környezetszennyezés káros hatásaival, ne feledjük, hogy az UV-sugárzás okozta bőrkárosodás az első számú veszélyfaktor. Így azt javasoljuk kövesd a fent vázolt utasításokat, de soha ne feledkezz meg a naptejről.

Szólj hozzá!

Email címed nem fog nyilvánosságra kerülni.*