MI AZ A PREBIOTIKUM?

MI AZ A PREBIOTIKUM?

Talán hallottál már róla, vagy akár a követője is vagy a Probiotikumos bőrápolási trendeknek, de tudtad, hogy a Prebiotikumok tényleg elengedhetetlen összetevői az egészséges, ragyogó bőrnek?

Nekünk itt az ELEMIS-nél az a törekvésünk, hogy olyan hatóanyagokat keressünk, melyek teljes összhangban állnak a bőröddel a tökéletes hatás elérése érdekében. Mint egyike annak a számos természetes eredetű aktív összetevőnek mely megtalálható az ÚJ Superfood Skincare System-ben, most fényt derítünk mindenre amit tudnod kell a Prebiotikumokról és hatásairól bőröd egészségére. Kezdjünk is bele!

Mi is pontosan az a Prebiotikum?

A Prebiotikum tápanyag a bőröd ’jó’ mikroflórái, közismertebb nevükön baktériumai számára. Csakúgy, mint az ujjlenyomatunk, mindannyian saját egyedi mikroflóra ökoszisztémával rendelkezünk, mely ’jó’ és ’rossz’ baktériumokból áll. Gyakorlatilag tetőtől talpig mikroflórával vagyunk beborítva (mintegy testünk kiterjesztéseként!), ezért olyan fontos karbantartani Prebiotikum szintünket.

 

Milyen hatással vannak a Prebiotikumok bőrünkre?

Az egészséges bőr érdekében létfontosságú megőrizni bőr barrierünk helyes működését. Nélküle bőrünk ökoszisztémája gyengébb védelemmel rendelkezik, mely azt eredményezi, hogy a környezeti hatások, mint például a szennyeződések könnyebben jutnak be a bőrbe és okoznak károsodást illetve irritációt.

A Prebiotikumok védelmezik és karbantartják bőrünk mikrobiomját azáltal, hogy csak a ’jó’ baktériumokat táplálják, ezzel alakítva a bőr jó-rossz baktériumainak arányát. Ez segít egyensúlyban tartani a bőr érzékeny mikrobiomját a helyes bőr barrier működés érdekében, mely egészséges kinézetű bőrt eredményez.

 

Mi a különbség a Probiotikumok és a Prebiotikumok között?

A Probiotikumok az ’élő’ baktériumok, melyek többnyire az emésztőrendszerben találhatóak meg. Létfontosságúak a megfelelő bélműködéshez, bőrhöz és általános egészséghez. A Prebiotikumok alapvetően a jó baktériumok ’tápanyagai’, tehát a Probiotikumok nem létezhetnek a Prebiotikumok nélkül.

 

Milyen Prebiotikum található a Superfood Skincare System-ben?

A Superfood termékvariációinkban található Prebiotikumok vegánbarát, természetes összetevőkből álló, cukor alapú glükóz-oligoszacharidok. Laboratóriumi tesztek során lett bizonyítva, hogy serkentik a ’jó’ mikroflórák növekedését és a tápanyagban gazdag Superfood termékekkel vegyítve bőrödet ragyogóvá és élénkké varázsolják.

Napról napra többet tudunk a Prebiotikumok fontosságáról bőrünk ’jó’ mikroflórájának fenntartása, a tápanyagok hatékony felszívódása, bőr barrier működésünk, immunrendszerünk és általános egészségünk érdekében.

Most, hogy már minden lényeges információt tudsz a Prebiotikumokkal kapcsolatban, ideje magad is kipróbálnod az új Superfood Skincare System-mel!

Szólj hozzá!

Email címed nem fog nyilvánosságra kerülni.*